Orlando TV News slogans. Can you match them to the station?

Our Sponsors

Annetta Wilson and Wayne Bennett in a promo for WCPX NewsWatch 6 in early 1980s.
Annetta Wilson and Wayne Bennett in a promo for WCPX NewsWatch 6 in early 1980s.

You hear them over and over again when you watch Orlando TV news. They are the slogans the stations use to brand their news — and hopefully get you to watch more. Over the years, there have been a lot of slogans used by Orlando TV stations for their news. Can you match the slogan with the station? Take the Orlando TV News Slogan Challenge. Below are 20 slogans — guess with one goes with which station. The answers after the jump. Post how well you did in the comments section

  1. Where the News Comes First
  2. Working Harder For You
  3. The Original 10:00 News
  4. The One For News
  5. Go Where The News Is
  6. Your Breaking News Station
  7. Central Florida’s News Leader
  8. Your Generation
  9. Stories That Count. People Who Care.
  10. Florida’s Watching
  11. Your Problem Solver Station
  12. Change Your Tomorrow
  13. People You Can Count On
  14. The One For All
  15. Home of ClickOrlando.com
  16. Experience You Can Trust
  17. Local. Live. Late Breaking.
  18. Coverage You Can Count On
  19. Where Will We Take You Tonight?
  20. Believes In You

ANSWERS:

1. Where the News Comes First.
Answer: WESH 2. The station used this slogan during its “NewsChannel 2” years in the late 1990s and early 2000s.

2. Working Harder For You
Answer:  WKMG-6. Shortly after Post-Newsweek took control of Channel 6 and changed its call letters from WCPX, it re-branded the station and used the “Working Harder For You” moniker for 6 News in the mid 1990s.

3. The Original 10:00 News
Answer: WKCF-18. It was used when it was a WB affiliate and WESH would produce a 10 p.m. newscast for the station, anchored by Bud Hedinger (below). The 10:00 News was canceled in 2002. Four years later, WESH’s parent would purchase Channel 18.

4. The One For News
Answer: WCPX. It had a catchy little jingle to go along with it. This was shortly after Carole Nelson moved over to Channel 6 from Channel 9.

5. Go Where The News Is
Answer: WESH-2. This was used in the mid- to late-1980s, and was the same slogan used at the time by NBC News. Below, WESH NewsCenter 2 anchor Bruce Hamilton in a promo.

6. Your Breaking News Station
Answer: WKMG-6. This was the slogan the station switched to after using “Your Problem Solver Station.”

7. Central Florida’s News Leader
Answer: WFTV-9. This was the longtime slogan of Eyewitness News, starting in the 1990s. Earlier, it used different variations, such as “Central Florida’s leading news station.”

8. Your Generation
Answer: WOFL-35. A bizarre slogan that Fox 35 used for its new news start-up in the early 2000s. Perhaps it was trying to emphasize its focus on youth?


9. Stories That Count. People Who Care.
Answer: WCPX-6. A sort of long-winded and not very memorable slogan from the 1990s when Channel 6 was constantly changing anchor teams, formats and sets.

10. Florida’s Watching
Answer: WESH-2. This was used by WESH in 1970s, when it became the first station in Central Florida to use minicams and live trucks. The image below was from a 1976 promo that WESH aired during its 50th annversary celebration (hence the modern bug in the bottom corner).

11. Your Problem Solver Station
Answer: WKMG-6. This was a great slogan and helped reinforce Local 6 as the station that did investigations. Why Local 6 changed this slogan is a mystery — and also a big mistake.

12. Change Your Tomorrow
Answer: This was the slogan used by WOFL-Fox 35 in the mid 2000s, shortly after it launched its 10 p.m. newscast. Hey, it beats “Your Generation,” right?

13. People You Can Count On
Answer: Give yourself 2 points if you answered WFTV-9 and WCPX-6. This was the somewhat short-lived slogan WFTV used in the late 1980s and early 1990s before settling on the “Central Florida’s News Leader” moniker. Below, anchor Bob Opsahl in a WFTV promo. But, also around 1994, WCPX used the same slogan — though not at the same time as WFTV. See video from that below.



14. The One For All
Answer: WESH-2. Used in the late 1980s and early 1990s, and always appearing at the beginning of NewsCenter 2 with the station ID. Here’s the full promo:

15. Home of ClickOrlando.com
Answer: WKMG-6. The current branding that’s part of the intro to all Local 6 News shows.

16. Experience You Can Trust
Answer: WESH-2. This was the slogan used by WESH in the early 1980s durings its NewsCenter 2 days. In this print promo are (from left) meteorologist Dave Marsh, sports anchor Don Gould, and anchors Carol Granstrom and Scott Harris (now with CF News 13).

17. Local. Live. Late Breaking.
Answer: WESH-2. The current slogan, and a slight twist of the “Live. Local. Late Breaking” moniker used by other stations in the nation. But, it’s better than the slogan it replaced: “Big Coverage of the Big Story.”

18. Coverage You Can Count On
Answer: The current slogan of market leader WFTV-9. Remember, it previously used “People You Can Count On” in the 1990s. So, now we can count of the “coverage” but not the “people”?

19. Where Will We Take You Tonight?
Answer: WCPX-6. A slogan — and slick promo — used by the station in 1996 when it was trying to spiff up its image before going on the market and ultimately being acquired by Post-Newsweek.

20. Believes In You
Answer: WCPX-6. Used by the station in the mid 1980s, when Carole Nelson and Glenn Rinker were the main anchor team.

About Roger Simmons 549 Articles

Roger Simmons has been blogging about Orlando television since 2001. You can email him at roger@rogersimmons.com

1 Comment

  1. I got a 13 out of 20 right (65% D! ouch!!!)

    I didn’t know #4, #9, #13 or #20
    Got #10, #12 & #16 wrong

Comments are closed.